Σελίδες

Παράτυπο να αμοίβονται πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών από τα χρήματα που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων


Eντυπωσιακή αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της τοπικής εφημερίδας  Στάση στο Χαλάνδρι.

Η Στάση με άρθρο του κύριου Κ. Γερολυμάτου, δημοσιοποίησε έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής του υπ. Παιδείας, όπου ρητά αναφέρεται, ότι "τα χρήματα τα οποία διατίθενται στις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά, συντήρηση) των σχολικών μονάδων. Δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες οι οποιεσδήποτε αμοιβές μελών των Σχολικών Επιτροπών".

Το έγγραφο αυτό του υπ. Παιδείας που απευθύνεται προς τα σχολεία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του δήμου Χαλανδρίου, όπου κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αμοίβεται ο κάθε  πρόεδρος και α/πρόεδρος των δύο Σχολικών Επιτροπών, με 800 και 300 ευρώ αντίστοιχα, μηνιαίως.


Συνολικά δηλαδή οι αμοιβές αυτές, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επιμέρους αμοιβές των μελών των ΔΣ, θα ξεπερνούν τα 26.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέρχονται από τον προυπολογισμό που προορίζεται μόνο για τα σχολεία του δήμου.

Το δημοσίευμα και η παρουσίαση το σχετικού εγγράφου έχει ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν και άλλοι δήμοι, οι οποίοι αγνοώντας την σχετική ενημέρωση, έχουν καθιερώσει αμοιβές στα προεδρεία των σχολικών επιτροπών. 

Τέλος, η αναφερθείσα ανάρτηση ήρθε σε συνέχεια προηγούμενης, όπου επίσης αποκάλυπτε ελλιπή τεκμηρίωση στην απόφαση του ΔΣ για την καθιέρωση των σχετικών αμοιβών.



Το σχετικό αποκαλυπτικό έγγραφο του υπ. Παιδείας