Μισό εκατομμύριο συντάξεις με όλο το ποσό σε μετρητά παραδώθηκαν σε σπίτια από τα ΕΛΤΑ

Τα ΕΛΤΑ κατέβαλαν μόλις σε τρεις αντί για οκτώ ημέρες, όλο το ποσό της σύνταξης, σε μετρητά, στο σπίτι, σε συνολικά 489.443 δικαιούχους.
Με συντονισμένη οργάνωση και λειτουργία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ολοκλήρωσαν σε όλη τη χώρα, την πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους. 


Αναφερόμενος στα μέτρα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης για τη διευκόλυνση των πολιτών λόγω της αργίας των τραπεζών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Αυτές τις δύσκολες ημέρες για τους πολίτες και για τη χώρα αναδείχθηκε και τεκμηριώθηκε ο σημαντικός και αναγκαίος ρόλος των δημοσίων υπηρεσιών και των δημόσιων φορέων και η κοινωνική τους διάσταση. Δόθηκε η απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία για την ιδιωτικοποίηση των Αστικών Μεταφορών, των Ταχυδρομείων, των Εταιρειών Ύδρευσης, την Δημόσιων Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, στο αντίποδα της αναβάθμισης και του εξορθολογισμού της λειτουργίας τους.''


Σημειώνεται ότι με συντονισμένη οργάνωση και λειτουργία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ολοκλήρωσαν σε όλη τη χώρα, την πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΛΤΑ έχουν πληρωθεί οι: 36.953 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι 4.770 συνταξιούχοι του ΝΑΤ, 3.422 δικαιούχοι του ΟΑΕΕ και 444.298 δικαιούχοι του ΟΓΑ.  Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ όλο το ποσό της σύνταξής τους, σε μετρητά, στο σπίτι.
 

Για την καταβολή των συντάξεων, η συμβατική υποχρέωση των ΕΛΤΑ είναι να γίνεται εντός των 8 πρώτων ημερών. Λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας, με συντονισμό και υπερπροσπάθεια από όλο το προσωπικό των ΕΛΤΑ, επιτεύχθηκε ουσιαστικά να έχει γίνει η διανομή σε 3 μέρες. 

Επίσης, τα ΕΛΤΑ ανταποκρίθηκαν στη αυξημένη διακίνηση χρηματικών ποσών με επιταγές, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο εξυπηρέτησης των επαγγελματιών, αλλά και ιδιωτών. Παράλληλα αυξήθηκε και το όριο επιταγών ανά αποστολέα ανά αποδέκτη ανά μέρα, οπότε ουσιαστικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να στέλνει πολλαπλές επιταγές των 6000 ευρώ. Και όλα αυτά με πλήρη ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό, παρ’ όλες τις έκτακτες δυσκολίες. Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα ΕΛΤΑ μέσω των ταχυδρομικών επιταγών υλοποιούν αποστολή χρημάτων σε όλη τη χώρα.