Σελίδες

Αγία Παρασκευή: Συνεχίζονται απρόσκοπτα τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου

1. Τα Δημοτικά Προγράμματα Αθλησης περιόδου 2014-2015 ξεκίνησαν εγκαίρως και κανονικά με τις κατάλληλες αποφάσεις της νέας Διοίκησης του Οργανισμού, η οποία ως γνωστόν ανέλαβε την 23η Σεπτεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται, ότι η απελθούσα Διοίκηση, επί Προεδρίας κ.Β.Σάρκουλα, μετά τo εκλογικό αποτέλεσμα είχε επίμονα αρνηθεί να λάβει τις αναγκαίες εναρκτήριες αποφάσεις και τελικά παραιτήθηκε (31.8.2014), εγκαταλείποντας ακέφαλο τον Οργανισμό στην πιο κρίσιμη περίοδο.

2. Η αρνηση της απελθούσας Διοίκησης να λάβει τις αναγκαίες εναρκτήριες αποφάσεις δεν αφορούσε ομως μόνο στα Δημοτικά Προγράμματα Αθλησης. Η απελθούσα Διοίκηση, επί Προεδρίας κ.Β.Σάρκουλα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα επίσης είχε επίμονα αρνηθεί να προχωρήσει  στις Παραχωρήσεις Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων, αναγκαίες για την ομαλή εναρξη των αγωνιστικών και προπονητικών περιόδων των τοπικών αθλητικών συλλόγων καθώς και στην εναρξη των μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης.

3.       Τα Δημοτικά Προγράμματα Αθλησης περιόδου 2014-2015 εκτελούνται από Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής (Γυμναστές) τόσο στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (Κλειστό Γυμναστήριο οδού Νότου, Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου, Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης, πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη), οσο και σε μισθωμένους χώρους στις οδούς Παπαρρηγοπούλου και Ανδρούτσου. Εξυπηρετούνται δε μέσω αυτών τόσο τα ΚΑΠΗ, οσο και ο ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί). Ιδίως όμως καλύπτονται εκ νέου οι αθλητικές ανάγκες των μαθητών των Σχολείων της πόλης μας σε αγαστή συνεργασία με την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

4.       Δυστυχώς όμως η απελθούσα Διοίκηση είχε παραλείψει να ζητήσει την εγκριση συμβάσεων για τους Γυμναστές, όπως επραξε για τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης. Υπενθυμίζεται, ότι η εγκριση των συμβάσεων των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης ελαβε χώρα την 15.10.2014.

5.       Ομοίως η απελθούσα Διοίκηση είχε παραλείψει να ζητήσει την εγκριση συμβάσεων Γυμναστών και Προγραμμάτων Αθλησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με τον ισχυρισμό ότι η ΓΓΑ δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά. Ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής, εν γνώσει του ψεύδους. Το εν γνώσει ψεύδος του αποδεικνύεται τόσο από τις αναρτήσεις της ΓΓΑ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οπου εμφανίζονται τα ποσά που η ΓΓΑ εχει καταβάλει σε αλλους Δήμους και Οργανισμούς, οσο και από την απάντηση στο ερώτημα «ΕΑΝ Η Γ.Γ.Α. ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ?».

6.       Το εν γνώσει ψεύδος του ισχυρισμού της απελθούσας διοίκησης Σάρκουλα αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι αυτή εν γνώσει της δεν εισέπραξε –μεταξύ αλλων οφειλομένων υψους περίπου 300.000 ευρώ - και το ποσό των 35.391,96 ευρώ, το οποίο για δεύτερη φορά η ΓΓΑ ενέκρινε με την με αρ. 6087/25.2.2014 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ. ΒΙΕΕΓ-ΦΜΡ) για την αθλητική περίοδο 2011-2012 (!). Η παράλειψη αυτή αποτελεί παράβαση καθήκοντος σε βάρος του ΠΑΟΔΑΠ, των δημοτών και των Γυμναστών, με την οποία βαρύνεται και θα λογοδοτήσει αρμοδίως η προηγούμενη Διοίκηση.

7.       Η προηγούμενη Διοίκηση Σάρκουλα – Ζορμπά παρέλειψε όλα τα ανωτέρω, διότι προγραμμάτιζε την εκ νέου απευθείας ανάθεση των αθλητικών προγραμμάτων. Όμως η μη επανεκλογή της απέτρεψε τον σχεδιασμό, ώστε τον Οκτώβριο 2014 ελαβε χώρα ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ο οποίος και κατακυρώθηκε σε μειοδοτήσασα εταιρεία (επε).     
8.       Οι Γυμναστές που εργάζονται για τον Οργανισμό είχαν εύλογες απορίες, σχετικώς με την εκτέλεση των συμβάσεων τους, οι οποίες και καλύφθηκαν τόσο στο πλαίσιο κοινών συσκέψεων παρόντος του Δημάρχου Ι.Σταθόπουλου, οσο και με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου Σ.Παπαμιχαήλ, ώστε δεν εκκρεμεί κανένα θέμα (εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό), πλην μικρού τμήματος δεδουλευμένων ποσών για ορισμένους, το οποίο και θα καταβληθεί εντός των επομένων ημερών.

9.       Στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΠΑΟΔΑΠ με τους Γυμναστές, ελήφθησαν ολες οι κατάλληλες αποφάσεις από το ΔΣ κατά την συνεδρίαση του της 26.02.2015, με μία και μόνη αρνητική ψήφο.

Συνεπώς, τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου συνεχίζονται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν επιτυχημένα. Καλούμε ολους να συμβάλλουν σε αυτό.-

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27.02.2015