Σελίδες

Βριλήσσια Κοινωνία Πολιτών: Προβολή του ντοκυμαντέρ "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε"

Φίλοι μας, σας περιμένουμε το Σάββατο 15/11/2014 στο χώρο μας, Ολύμπου 42, όπου θα γίνει η προβολή του ντοκυμαντέρ "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε" του Σταύρου Ψυλλάκη.

Θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας ο σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης και ο Νίκος Πανουτσόπουλος, για να κουβεντιάσουμε μετά το τέλος της προβολής!

Σενάριο – σκηνοθεσία ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ, 87min, 2009.

Στην Κρήτη, ένα τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού επιβίωσε, ακόμα και όταν ο Εμφύλιος τέλειωσε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι αντάρτες αυτοί, παράνομοι και επικηρυγμένοι, κρύβονταν για 14 περίπου χρόνια στο Ν. Χανίων, ανασυγκροτώντας τις παράνομες οργανώσεις του Κ.Κ.Ε.
Το 1962, 6 από αυτούς δραπέτευσαν, και μέσω Ιταλίας, έφτασαν στην Τασκένδη. Οι 3 ζουν και αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα του ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό του Σταύρου Ψυλλάκη παρακολουθούμε την ιστορία κάποιων ανθρώπων, σε απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα συνθήκες, που δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας και ένα παράδειγμα στάσης ζωής, δυσεύρετα στην εποχή μας.

"Πρωταγωνιστές" και "αφανείς" ήρωες αυτής της ιστορίας, πέρα από ιδεολογίες, ενσαρκώνουν κάτι πολύ σημαντικό: βαθιά προσήλωση στον ίδιο τον άνθρωπο και στην αξιοπρέπειά του.
Η ταινία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή και είναι συμπαραγωγή με το Ε.Κ.Κ. και την Ε.Ρ.Τ. α.ε.

Διακρίσεις 1ο Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Μάιος 2010) 1ο Βραβείο ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα (Οκτώβριος 2009) και Βραβείο Κοινού στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λευκωσίας (Μάρτιος 2009)
Βριλήσσια Κοινωνία Πολιτών